måndag 29 september 2014

Rör ej

Idag känner jag mig lite matt efter månader av planering och genomförande av Öresundsquiltarnas jubileumsutställning. Det har varit en väldigt berikande och rolig upplevelse och så många glada, positiva quiltdamer som kom på besök och både kunde shoppa och inspireras av allas vår roliga hobby. En och annan man sågs också i vimlet.


I ett tidigt skede i projektgruppen bestämde vi att vi skulle sy Rör ej - skyltar. Jag tycker det ser väldigt trevligt ut och jag hoppas att ni som var och besökte oss lade märke till dem. Här är mina bidrag och bilden ovan har jag ritat av från ett gratulationskort. Tyckte musen på kattens huvud var så söt. I nedanstående har jag använt lite restbitar som jag strukit på vliseline och sen sytt med mönstersömmar. Väldigt roliga att göra och sen så blir man av med lite restbitar.








 
Eftersom det är måndag länkar jag till Bambis Visa och berätta.


måndag 22 september 2014

Kudde

 
Inför ÖQ:s utställning har jag lekt lite med enfärgade tyger på denna kudde. På vårt demo kommer vi bland annat att visa hur man på ett enkelt sätt kan använda ett block på olika sätt. Jag har fällt in en passpoal för att förgylla kudden lite. Jag hoppas ni kommer på vår utställning, det kommer att vara mycket att titta på och bli inspirerad av. Välkomna.

 
 
Nu börjar trädgården så sakta att förvandlas i härliga höstfärger.
 


 
Eftersom det är måndag länkar jag till Bambi och Visa och berätta.


lördag 20 september 2014

Haberdashery

Spring 2013 we started an englishspeaking sewinggroup. We are 12 members in the group. The meaning of starting this group was to train our english because we where going to Birmingham visiting the quiltfestival. Most quiltpatterns is in english so we think it is a good way to learn more. In the group there are two englishteachers. Ingrid is from England and Cindy moved here from Canada. Both this ladies are fantastic teachers and they tell us very amusing stories about the kids in the school. I realy enjoy this evenings once a month and I think it´s going better and better.

For the exhibition in september this year we had a challenge. Each member give a piece of fabric to the other members which messure 15x15 cm (about 6x6"), so we got 12 pieces of fabric to make a quilt messuring 40x40 cm (about 16x16"). We where aloud to put in some other fabrics.

Here are my quilt. The twelve birds symbolize each member in the group. If you visit our exhibition the 26 - 28 of september we show all the quilts there.

 
 

onsdag 17 september 2014

Prickigt

 
Här har jag sytt med 1" hexagoner. Jag har använt ett mini charmpack med endast prickiga tyger. Formen på börsen kommer från den engelska tidningen Love patchwork and quilting nr 6.

 
Insidan fick naturligtvis också bli prickig. Baksidan ser likadan ut fast i andra färger.

 
Dagens ros till er alla som läser min blogg.

tisdag 16 september 2014

Nåldyna

 
 Denna nåldyna har jag hållit på med lite från och till men nu är den klar. Satte dit en lite rosa knapp på ena sidan och så blev det en likadan fast grön på andra sidan. Gäller att ta beslut på vilken sida som ska vara upp.



 
Än lever det lite i trädgården och svamparna börjar ta över gräsmattan nu när det varit så fuktigt.

måndag 15 september 2014

Löpare

 Vi är en liten grupp på nio personer som träffats en gång i månaden för att sy block från boken "City Sampler" av Tula Pink. Det börjar bli en hel del block nu och jag har ett tag funderat över vad jag ska göra med blocken. Jag tänker inte sy någon stor quilt, dels för att jag använt två olika tygserier, dels för att utmana mig själv att hitta andra sätt att använda blocken. Här har jag använt Tula Pinks tygserie Prins Charming och lagt till det gråa i två nyanser.

Jag har quiltat blocken enligt boken. Eftersom jag inte tycker min maskin fäster trådarna så snyggt så har jag fäst alla trådarna för hand, vilket tog mig två dagar. Av lite resttyger har jag gjort en tittkant, vilket jag tycker förgyller det hela lite grand.

Idag länkar jag till Bambi eftersom det är måndag och visa och berätta.


torsdag 11 september 2014

Handsömnad

Denna lilla duk har jag sytt med pappersmallar. Det är kanske inte riktigt likt mig men jag har börjat tycka att det är ganska småmysigt med handsömnad och känner mig för. Hade lite problem med hur jag skulle göra i hörnen på avslutningskanten men kom till sist på ett sätt så det inte ser så klumpigt ut.

Jag har använt dessa pappersmallar och plastmallarna är kanon att klippa tyget efter så man får en bra sömsmån.



Än så länge är det lite blommor kvar i trädgården som förgyller dagen.

fredag 5 september 2014

Svart och lila

 
Jag har sytt en liten necessär med Kaffe Fassett tyger och så har jag använt metoden från Quilt my designs video . För dig som inte förstår danska tror jag nog att det är ganska lättförståeligt ändå.
 

Idag blev Eliot helt tokig när jag skulle kamma honom och han högg klorna i min arm så jag fick knappt loss dem så nu ser jag ut som om jag ramlat i ett björnbärssnår. Åter igen fick jag stänga in mig på toaletten tills han lugnat ner sig vilket han gör ganska fort. Sen sitter han där framför matskålen och tittar bedjande precis som ingenting hänt och snäll som man är ger jag honom mat.

onsdag 3 september 2014

Mysteriequilt

 
Det här är de första blocken i en Mysteriequilt. Jag vet inte alls hur den kommer att se ut när den är klar. Jag vet bara att det ska vara höstmotiv och det är ju lite spännande och jag har valt hösttyger som ni ser. Jag har gått med i Quiltamevas klubb "Nya mönster och tyger" som är en gång i månaden, 5 gånger totalt.


 
Nu är det inte så mycket kvar som blommar eller ska blomma men efter allt regn som kommit verkar det som om vissa har fått nytt liv och börjar blomma igen.