fredag 31 juli 2015

Symaskinsmatta

 
Jag tänkte att trådrullar skulle passa bra till en matta att ha under symaskinen. Den har legat till sig ett tag och är nu nr 6 i min WIP-utmaning. Jag har använt minicharms och så har jag frihandsquiltat mellan trådrullarna.


onsdag 29 juli 2015

Näckrosor

 
När jag ser det hör mönstret så associerar jag till näckrosor. Vet inte om det är färgen för det är definitivt inte formen för en näckros. Hjärnan spelar en lite sprätt ibland men det är väl det som kallas fri fantasi.

 
I alla fall så är det här WIP nr 5 och är sydd med linjalen Lazy Angel. Det är många kul mönster som man kan hitta på med den här linjalen och det här var ju ganska enkelt men dekorativt, tycker jag.


 
Det här är inte heller näckrosor för jag är inte begåvad med någon damm så det får bli höstanemoner och liljor istället. Blommorna tycks inte bekymra sig så mycket om vädret, de blommar på som vanligt och för en gångs skull så får de rikligt med regnvatten.



tisdag 28 juli 2015

Ringar, cirklar eller hjul

 
Det här mönstret gillar jag jättemycket men bitarna är lite för stora. Det går bra till en stor quilt men jag hade från början bestämt att det skulle bli en kudde. Hittade en bild på Pinterest som jag har försökt kopiera. Den är sydd för hand över papp (EPP) och mallarna är 2". Det får bli den sista kudden på ett tag och är nr 4 i min WIP-utmaning.

 
Nu har jag införskaffat mindre mallar som är 1 1/4". De bli lagom stora till något kommande projekt men först ska jag koncentrera mig på mina pågående.



Ännu så blir det en och annan jordgubbe.

måndag 27 juli 2015

Blommor och blader

 
Jag har sytt en andra kudde i samma stil som jag visat tidigare och är WIP nr 3 i min egen utmaning. För er som är nytillkomna läsare så har jag plockat ut tio pågående projekt som ska färdigställas innan jag påbörjar något nytt. Det är inte lätt minsann när man har flera trevliga mönster liggande på lut men det är också väldigt tillfredsställande att få något klart. Jag känner mig nöjd så här långt.




Med dessa knoppar, som snart står i full blom vill jag inspirera idag och länkar till Bambis Visa och berätta måndag.

lördag 25 juli 2015

Nu blommar det

 
Idag hann jag precis ta fotot innan det började regna riktigt ordentligt. Lite Flower Power inspirerad blev den här kudden som är nr 2 av mina WIP. Jag har använt lite restbitar av Kaffe Fassett tyger. Till blombladen har jag använt Quiltsmart. Tunn vliselin med färdigritade blad.


.. och så bjuder jag på lite blomprakt.
 



 

fredag 24 juli 2015

Nu snurrar det

 
Jag har utmanat mig själv och bestämt att göra klart tio stycken WIP (Work In Progress) innan jag påbörjar något nytt och först ut är då det här barntäcket. Till detta har jag använt linjalen Sidekick.


Få se hur länge det varar att vara ståndaktig. Det är alltför mycket spännande saker som hägrar i quiltvärlden. Var inne på Crazy Mom´s blogg där hon lagt upp alla sin WIP men det tänker inte jag göra. Jag tror hon hade ca tjugo. Jag har fler än så vill jag lova och jag tänker inte räkna dem.






 
Eliot tar sig en tupplur under syrenen. Såret håller långsamt på att läkas. Det såg riktigt ruskigt ut ett tag och det tar lite längre tid precis vid munnen.


onsdag 22 juli 2015

Som fisken i vattnet

 
Jag har inte legat på latsidan om ni tror det. Nej, jag har faktiskt varit ganska flitig i sommar och jag gör som alla andra, skyller på vädret. Ja, ja, lite skämt och lite allvar. Det är quiltningen som hänger efter. Tänk att det ska vara så trögt att komma igång med det. När man väl börjat går det som en dans.

 
Det här fiskstimmet har jag sytt med hjälp av linjalen Lazy Angel. Det är också en linjal med mycket möjligheter. Jag har endast använt batiktyger. Kunde vara kul med lite randiga tyger också, zebratyg kanske. Jag får prova det någon gång. Sen så kan man ju sy lite mindre fiskar också om man vill.

 
Fiskstjärten blir ganska fin. Jag har lagt tyget dubbelt, vikt och rundat till och sytt en söm.


Nu har min stackars Eliot råkat ut för något igen. Började med en rejäl fläskläpp som visade sig vara en varböld. Jag har medicinerat och baddat några dagar så nu börjar det se bättre ut och nu ser jag att det är hål rakt genom läppen. Han har sån otur min Eliot.


måndag 6 juli 2015

XO


XO, hugs and kisses, kallas detta tyg och den här lilla duken, som är sydd återigen med Mini Hex´n more linjalen, ska lysa upp sen i vintermörkret. Jag var först lite tveksam till tygvalet, kanske är det för dystert men det blev inte så dumt. Ibland får man chansa. Det är roligt att hitta nya mönster till sina linjaler, så de inte bara hänger där på sin krok. Jag har fått riktigt blodad tand och har några fler mönster på gång.






Idag kan man andas igen. I natt var det ett riktigt åskväder som drog förbi och rensade luften. Nu när det varit så varmt ett tag har Eliot nästan bara varit inne och ätit och sen gått ut igen. Han har sovit i någon buske där troligtvis igelkotten också har sovit så nu har han fått löss. Jättekul. Han har fått behandling och det förde med sig att även de andra två måste behandlas och deras kattkorgar måste saneras. Alltid är det något.

Då var det måndag igen och jag länkar till Bambi syr och inspirerar.