måndag 11 juli 2016

Mystäcke


Det var ett tag sen jag sydde ihop toppen och mycket har hänt sen dess. Mina två fina katter Eliot och Morris finns ju inte längre men minnena lever kvar.

 
Jag tror det var i april månad som jag åkte upp till Linderödsgården och fick lära mig quilta på en longarmmaskin. Jättekul och lite pyssel men det gick bra.

 
Sen har den blivit liggande. Mönstret var utan bård men jag var tvungen att sy på en bård för att quilta det och sen har jag gått och funderat men till sist skar jag av bården igen för jag tycker inte att det passade ....

 
... och nu är den klar. Ett riktigt mystäcke blev det med alla restbitar.
 
 
Höstanemonerna har redan börjat blomma ...

 
... och tomaterna är en bra bit på väg.
 
Ni kikar väl in till Bambi idag och ser vad hon bjuder på måndagens Visa och berätta.

torsdag 7 juli 2016

Mini Professional Tote

 
Mönster och tyg till denna väska inhandlades när jag var i USA förra året. Det är många fickor och fyra blixtlås, skinnliknande material i botten. Väldigt rolig att göra men jag har fått läsa mycket i den 13-sidiga beskrivningen innan jag fick ihop det.

 
Lite nytt i trädgården. Det vilar en viss frid över denna vilande "tempeldam" eller vad det nu ska föreställa.




Efter allt regnande så är allt så grönt och frodigt.

lördag 2 juli 2016

Stash and Dash II


Det var så himla kul att sy denna förvaring så det blev en till och jag hade köpt på mig material så jag fick ihop det.

 
Insida med nätfickor.


Utsida med plastficka.


Lördag idag, lite regnigt ute och mannen har kört iväg och ska vara borta hela dagen. Sixten ligger på golvet och sover. Han följer mig överallt nu och har börjat prata. Undrar om han saknar Eliot och Morris lika mycket som jag gör, svårt att veta. Men i alla fall så har jag bestämt att ta itu med en väska som varit liggande ett bra tag, uppskuren och klar, bara att köra igång.