måndag 30 januari 2017

Quiltmani

 
Det gäller att nyttja sina linjaler och här har jag använt kaleidoskoplinjalen och Modas tyger Mon Ami. Som det kan bli med lite trianglar.


 
När jag var i Birmingham Festival of quilts i somras gick jag länge och flera gånger och botaniserade i Kaffe Fassetts monter. Jag hade en hel del tyger sen innan och så köpte jag några nya. Jag ville sy något som inte skulle bli för rörigt och då fick jag syn på det här mönstret. Lätt som en plätt tänkte jag, behövs inget mönster, det fixar jag med Hex´n more linjalen och jag är mycket nöjd med resultatet, att blanda ljusa och mörka tyger. Tygerna kommer mer till sin rätt då.

 
Sixten var ju tvungen att känna på och beundra ....
 

..... och likaså Sune.
 
Idag är det måndag och detta får bli mitt bidrag till Visa och berätta hos Bambi.
 

7 kommentarer:

 1. Tjusiga kviltar du sytt!
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 2. Det ser så avancerat ut. Och verkligen fin mix av Kaffe-tygerna. Jag tycker ibland de verkar svåra men du har verkligen fått till det.

  SvaraRadera
 3. Så vakre quilter du har sydd! Herlige stoffer og mønster på det øverste, og Kaffe Fasett er jo alltid fint, men som du sier kan det bli litt urolig. Det har du løst på en flott måte. Veldig flott! :-)

  SvaraRadera
 4. Jättefina kviltar båda två!

  SvaraRadera
 5. Tack för inspiration och länkning till Visa och Betätta måndag!! ❤️

  SvaraRadera
 6. Väldigt fina kviltar, jag har flera linjaler som jag aldrig använt eller bara använt 1 gång, kanske dags att ta en linjal och göra något!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Fina arbeten😻Kissarna är så söta 👌

  SvaraRadera