måndag 22 december 2014

Handsömnad


En liten duk lagom klar till jul. Sydd över papp och handquiltad. Avslutningskanten sydd på maskin. Det blir för tufft annars. Nu har jag funnit mig väl tillrätta med handsömnad, det skänker ro tycker jag att sitta och sy för hand och så är det så bra med EPP för man behöver inget mönster. Oftast skapar jag efter hand, ibland har jag ingen plan utan det får bli som det blir.

 
En närstudie.
 

Hittade denna lilla förvaring här. Att förvara sina hexagoner i.

 
Baksidan ser ut så här. Stängs med ett band som dras till framsidan och snurras om knapparna.

 
Insidan med två rader med fickor där man kan stoppa ner sina hexagoner eller annat bra att ha.
 

Idag regnar det som om himlen vore öppen och snart är det julafton. Jag önskar alla mina läsare en riktigt God Jul och idag länkar jag även till Bambi, som har visa och berätta.
 

5 kommentarer:

 1. Jätte söt duk och förvaring !!Tack för du INSPIRERAR oss och länkar till Visa och Berätta måndag!!God Jul Karin/Bambikram

  SvaraRadera
 2. Tjusig löpare. Beundrar tålamodet med handsömnad.

  SvaraRadera
 3. Så söt julduk. Men sy över papp är inget för mig, jag stickar eller broderar istället, det är också väldigt avkopplande och rofyllt.

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig julduk och förvaring du har hunnit gjort! Jag tycker också det är trevligt att sy för hand och nu finns det ju så många fina mallar att använda och limpennan tycker jag är suverän!
  God Jul till dig också! Kram Catarina

  SvaraRadera
 5. Härliga saker du sytt. God Jul önskar jag dig! Kram Gudrun

  SvaraRadera