tisdag 26 maj 2015

Exhibitions


Förra helgen åkte vi, Öresundsquiltare, till Middelfahrt på Fyn i Danmark med buss för att besöka en utställning. Vi hade blivit tillfrågade om vi ville låna ut quiltar till denna utställning och de kom och hämtade dem, så det var ju lite spännande att se. Det var en mycket trevlig tur och det är ju lite kul att se sina quiltar upphängda. Jag hade lämnat fyra stycken. Det var naturligtvis lite quiltbutiker där också och då köpte jag dessa tyger till necessären. Kul modell som går jättefort att sy och man kan sy den i alla möjliga storlekar, bara att utgå från en kvadrat. Ni lär få se flera sådana här i framtiden.


För att återgå till Paducah så var det fantastiska quiltar som vi fick se. Lite synd att det inte fanns mer "normala" quiltar som man ser uppsydda i quiltbutiker och som en annan vanlig dödlig har förmågan att sy. Det är ju ändå kul att se vilka färgval och tyger man väljer till sina quiltar även om det är enkla mönster. De hängde lite dumt också om jag får vara kritisk ur fotomässig synpunkt och det hängde kedjor så man kunde inte komma för nära. Det är ju så klart för att skydda quiltarna men jag har tagit lite bilder så gott jag kunde och detaljbilder för att man ska kunna se den fantastiska quiltningen.

Fler bilder kommer i nästa inlägg.

2 kommentarer:

  1. Där ligger man i lä! Men de är fantastiska att titta på!

    SvaraRadera
  2. At det går an å sy så flotte quilter! Fantastisk det du viser fra utstillingen, både design og quilting. Flott necessäre du har laget. Greit med slike som er enkle å sy. Så er det alltid kjekt å besøke quiltebutikker, og det er umulig å gå tomhent ut derfra. :-)

    SvaraRadera