måndag 4 januari 2016

Hexagonernas tid är nu

 
Jag tänkte att jag skulle sy nya tabletter och det skulle vara ett lite modernare snitt på det hela samtidigt som jag ville använda min Sidekick linjal. Jag blev inspirerad av Elisabeth Hartmans bok "Modern Patchwork" där hon gjort ett stort täcke med sådana här hexagoner där hon bytt ut en trekant med ett annat tyg så då vara det bara att köra igång och testa lite.

 
Min maskin har uppfört sig exemplariskt medan jag frihandsquiltat för detta skulle också vara med lite modernt stuk. Inte världens vackraste quiltning men jag är nöjd och känner att jag fått bra flyt med maskinen.

 
Här har jag gjort hexagonerna lite mindre ....


 
... och här ännu mindre men flera.


Jag tycker det är lite kul att variera tabletterna, det behöver inte vara fyra eller flera exakt identiska och det gör det ju mer spännande också.
 
 
Här har det blivit en stor och en liten. Jag hade ingen tråd som direkt passade så här tog jag en flerfärgad och det blev väl OK. Jag var nog lite trött när jag quiltade den sista för det blev lite utsvävningar här och där men det bjuder jag på.
 
 

Måste vara något spännande där under.
 
Året första Visa och berätta med Bambi, det får jag inte missa.
 


7 kommentarer:

 1. Spännande underlägg du sytt. Häftiga!

  SvaraRadera
 2. Kul tabletter och kviltningen blev rolig!

  Kram Catarina

  SvaraRadera
 3. Häftigt!! Både mönster och kviltning.

  SvaraRadera
 4. Så fine lunsjmatter! Virkelig stilig med trekanten i et annet tøy. Nei hvorfor skal alle være like? Jeg syns det er gøy med forskjellige mønster, og så hører de sammen likevel, for tøy og farger er jo de samme. :-)

  SvaraRadera
 5. Smart att göra olika, finns risk för att tröttna annars.
  kram

  SvaraRadera
 6. Dina tabletter är jättefina, kul också att göra olika!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så härliga! En kul idé att göra olika. Den lånar jag när jag skall göra nya här. :)
  Kram Kerstin

  SvaraRadera