måndag 19 juni 2017

Prag


Åter igen har jag använt Sidekick och sytt denna quilt i balityger som jag köpte på quiltutställningen i Prag. Vi var där i april. Prag är en fantastisk stad, så dit åker jag gärna igen. Quiltutställningen var inte så pjåkig den heller. Mest artquilt men det fanns en del traditionella quiltar också.

 


En av dagarna var vi på utflykt till Kutnà Hora, som ligger ca 6 mil utanför Prag. En liten stad som är med på Unescos världsarv. Mycket intressant utflyktsmål och lite makabert kan man tycka om kyrkan med skelettdelar från människor som dog i pest under 1300-talet.Annars var det en liten pittoresk stad att promenera runt i och förstås ta en fika.
 

... eller varför inte en tjeckisk öl.
 

Inne i Prag hittade vi ett kattcafé och inte kunde vi motstå det. Det kostade några tior att gå in och fika och klappa katterna. Det var ett härbärge för katter och det fanns sex av dem där och de gick fritt i alla rummen. Innan man fick klappa katterna skulle man tvätta händerna och vi fick även ta av oss skorna. En lugn och skön stämning och en jättetrevlig kille som skötte om det hela.
 
 
Vi bodde på hotell Wellness hotel Step, där även quiltutställningen var belägen, det kostade ca 140:- i inträde för 3 dagar. Det låg lite utanför centrum men det fanns både buss och spårvagn i närheten. Man kunde trycka biljetter på hotellet. En biljett kostade ca 20:- och då gällde den i 24 timmar till tunnelbana, buss och spårvagn, så vi åkte både kors och tvärs. Hade du fyllt 70 år så åkte du gratis.
 
Idag länkar jag till Bambis Visa och berätta. Kanske blir ni lite sugna på att åka till Prag.

4 kommentarer:

 1. Så trivelig reise du har vært på, og mye spennende har du sett og opplevd. Jeg har vare sett bilder av kirken med alle hodeskallene i. Meget spesielt, syns jeg. Praha er en fin by. Det var nok en fin opplevelse å se quilteutstillingen også. Ha en fin uke! :-)

  SvaraRadera
 2. Mitt besök i Prag var en snabbtankning av flygplanet vi åkte hem med från en solsemester!!
  Tack för inspiration o länkning idag på Visa och Berätta måndag!!Bambikram

  SvaraRadera
 3. Jag och barnen ska snart åka till prag <3 Vi vill gärna gå på kattcafé. Minns du adressen eller ungefärligt läge?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gorazdova 332/20,trevligt och lugnt ställe.

   Radera