torsdag 20 februari 2014

Jumbo bag

När vi var i Birmingham i augusti i fjor 2013 köpte jag detta materialkit till en elefantväska och nu har jag då sytt den klar. Det står alltid i början av mönstret att man ska läsa igenom allting innan man startar. Jag försöker men när jag läst en halv sida går det inte längre, i synnerhet när det är på engelska, så då blir det som det blir. Jag gör lite fel. Det var med en jättefin guideline om hur man ska skära tygerna utifrån den bit tyg som är rekommenderat. Vad tror ni, jag skar naturligtvis fel men jag lyckades rätta upp det igen. Det finns en extra söm som jag har lagt lite bladslingor över.

Baksidan ser ut så här. Handtagen blev bra till slut. Jag vet inte om jag misstolkade mönstret men man skulle sy ihop en remsa och sedan vända den in och ut. Sen skulle man trä i ett snöre. Himmel vad jag jobbade med detta. Jag var alldeles genomsvettig innan jag fått igenom snöret. Till sist fick jag vira gladpac runt för att det skulle glida lite lättare. Det finns säkert smartare sätt att få igenom snöret.

Krokus på väg upp. Känns härligt.

3 kommentarer:

 1. Söt veske. :-)
  Det er absolutt ingen som kan se at du har sydd noe feil her.
  Alle vil tro at det skal väre slik....
  Hanken ble riktig flott, men jeg kan tenke meg at det var problem å få den tredd....

  SvaraRadera
 2. Din elefantväska blev väldigt trevlig och att läsa hela mönstret först innan man sätter igång, det är sällan man gör, oavsett språk. Det låter lite knepigt med handtagen men fina blev de i alla fall. Härligt när krokusarna är på gång, mina ser jag fortfarande bara bladen utav! Kram

  SvaraRadera
 3. Det är en häftig väska, Din Jumbobag, tycker jag!
  Ett mönster som jag inte sett tidigare.

  Dollandesign

  SvaraRadera