onsdag 9 april 2014

Att fläta


En kurs hos Quiltameva där vi lärde oss att fläta tyg. Det här är två tyger som skiftar färg. Det ser väldigt avancerat ut men är egentligen ganska enkelt, som allting annat när man vet hur man ska göra.  Det var jättekul till det kom till att sy ihop alla skarvkanter och min maskin krånglade så och jag försökte med alla möjliga trådar, genomskinliga och flerfärgade men det blev så fult så jag lade undan det ett tag. Nu är det så att jag faktiskt har en maskin till som jag köpte för 3 år sedan och skam till sägandes knappt inte använt eftersom jag är så van vid min gamla men nu tänkte jag prova med den istället. Jag har använt en bottomline tråd, som är ganska tunn och ganska färglös och allting gick som en dans.

Jaha, vad ska jag nu ha för applikation. Ska tänka på det ett tag till. Titta gärna in på denna länk för att se vad man kan göra.

Eliot kikar fram bakom bollvivorna från sin favoritplats. Idag på morgonen plockade jag tre fästingar från honom. Min Eliot börjar bli en gammal man och lite stel och rör sig inte så fort så han är väl ett lämpligt offer för dessa otäcka varelser. Det verkar som om fästingarna är mest aktiva när det är lite fuktigt ute.

I går kväll hade vi besök av den elake spräckliga katten. Jag har inte sett honom på jättelänge och han började närma sig Eliot som satt på terrassen. Han går liksom på sidan med rest ragg och väser. Jag sprang och hämtade min vattenflaska som jag har när jag stryker och sprutade vatten på honom men det blåste och jag hade motvind så han fick inte så mycket på sig men Eliot såg sin chans att springa in och jag fick snabbt igen dörren. Den elake spräcklige lommade sakta iväg och glodde lite hätskt på mig.

 

3 kommentarer:

 1. Vilket äventyr du har med den elaka katten. Trevligt rutigt underlag som du sytt. Det skall bli spännande att se vad du gör av det.

  SvaraRadera
 2. Flott flettequilt.
  God påske

  SvaraRadera
 3. Flätquilten blev ju fin. Det ska bli roligt att se fortsättningen.

  SvaraRadera