tisdag 15 april 2014

Vit tisdag

Blå måndag, vit tisdag, ask onsdag och skär torsdag, alla i så kallade stilla veckan före påsk. Jag googlade lite på detta. Kul att läsa. Det visar sig att blå måndag och vit tisdag egentligen tillhör fettisdagen. Blått är en helig färg och ska ingjuta lugn och vitt efter mjölet som man bakar till fastlagsbullar. Vad gjorde vi innan Google, jo vi slog upp i våra tunga lexikon som nu står och dammar igen i bokhyllan.
 Igår sydde jag denna lilla påskduk. Var hos Quiltameva för lite sedan på After work, där vi bland annat fick detta mönster på hönor. Det skulle egentligen vara muggmattor men jag har gjort om det lite att passa perfekt till min lilla bänk bredvid spisen.

3 kommentarer:

 1. Det finns mycket att lära - antingen det är på nätet eller i uppslagsböcker! Har nog hört det där med blå måndag och vit tisdag förut men visste inte betydelsen av det. Men nu vet jag, tack! Älskar verkligen duken du har gjort! Den är i så fina färger och man blir så glad av den!
  Kramisar

  SvaraRadera
 2. En jättesöt Påskduk du visar idag, en sådan man blir glad utav att titta på och dina påskliljor doftar ända till Hbg! Kram

  SvaraRadera
 3. Söta hönor Du sytt på Din lilla påskduk, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera