lördag 1 mars 2014

Garn och trådar

Jag har sytt en hel del korgar för jag tycker de är bra att förvara saker i. Här en några som jag förvarar garner och trådrullar i.Jag försöker hålla lite ordning på trådrullarna genom att fördela olika färger i varsin korg så då blir det några stycken.

Loralies roliga hundar och damer, men man ser bara deras ben. Damernas alltså.
 
Tygerna heter "London cats". Tycker de är lite roliga.
 

Genom åren så har det passerat lite andra katter runt om i kvarteren. Hela tiden har vi döpt dem till olika namn eftersom vi inte vetat vad de hade för namn i verkligheten. Innan vi skaffade Eliot kom det en stor svart katt och låg och solade sig på vår terrass. Han var nog ganska gammal för efter ett halvår så försvann han. Det fanns en spräcklig bonnakatt som strök ikring. Han var alldeles sårig i hela huvudet och öronen var trasiga. Vi kallade honom för Elake Måns. Säkert en herrelös katt så grannen med de tre honkatterna förbarmade sig över honom. Hon lämnade in honom på Djursjukhuset så att han blev kastrerad. Hon var väl trött på hans uppvaktande av hennes små honor som fick ungar stup i kvarten. Elake Måns fick även sina sår behandlade så efter ett tag såg han ganska hyfsad ut.

Ett tag bodde det en ensam mamma med två barn, en hund och en svartvit katt tvärs över. Den katten fick heta Den svartvite. Det såg så roligt ut för när hon gick ut med hunden skuttade katten alltid ett par meter efter. Den svartvite blev ganska bra kompis med Eliot. En dag försvann han bara och sen ett tag efter flyttade kvinnan.

Gråben och Gråvit var två andra katter som strök omkring. Vet ej var de kom ifrån. De var ganska stora hankatter bägge två och det var ett himla liv när Eliot skulle försvara sitt revir. Hur stora de andra katterna än var så var ingen lika stor som Eliot, så han har ett trumfkort i detta och sätter sig i respekt fast han egentligen är en snäll katt, men det vet ju inte de andra.

För lite sedan flyttade det in en ny familj tvärsöver och de har en röd katt. Jättesöt och snäll men det tycker inte mina katter så den stackaren har nu tre katter emot sig. Fantasin har inte precis flödat när vi döpt katterna så denne får heta Den röde och plötsligt dök det upp en annan röd katt som är jätteelak. Vi kan inte se skillnad på dem om man inte ser dem samtidigt så bägge heter Den röde.

Sen ett tag så härjar Den spräcklige. Han dök plötsligt upp en dag och han är inte att leka med. Till och med jag och Eliot är rädd för honom. När jag ser att han dyker upp ser jag till att katterna snabbt kommer innanför dörren. En morgon var det ett himla liv utanför på uppfarten. Eliot låg under bilen och Den spräcklige gick runt och väste. Jag försökte skrämma iväg honom men han gick bara emot mig och jag försökte prata lugnande med honom för jag hade stängt in mig själv i ett hörn. Plötsligt tar han ett skutt emot mig och slår med tassen på min arm samtidigt som han skriker högt. Fy sjutton vad ont jag hade i flera dagar. Jag hämnades sen på honom några dagar senare genom att spruta vatten på honom så nu är det ett tag sen jag såg honom. Det var en riktig otäcking, ni vet ibland så står det i deckare att nackhåren reser sig, precis så kändes det när han kom för nära.

Redan knoppar i mini påskliljorna
 
.. och även i Hyacinterna.
 

3 kommentarer:

 1. Fina tygkorgar och praktiska till småsaker. Roligt att läsa dina katthistorier! Tyvärr kunde jag inte komma till Limhamn idag då jag fick sådan yrsel inatt och tordes inte köra bil! Kram

  SvaraRadera
 2. Det var många trevliga små korgar som Du sytt, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Dina korgar är superfina. Och så trevligt du skriver om katterna som du mött och sett.

  SvaraRadera