torsdag 16 januari 2014

Missellie

 
Utdrag ur Katternas bok, fortsättning.
 
Missellie kom till oss den 31 oktober 2004. Hon är döpt efter Mrs Ewing i Dallas.  Ett mycket passande namn på en katt och vi tyckte att Eliot skulle ha lite sällskap på dagarna när vi jobbade. Hon är till 75% Norsk skogskatt. Dom andra 25 %en är bondkatt, sitter i huvudet både på in- och utsidan. Vi hittade henne på Blocket och färden gick till Ängelholm. Lägenheten vi steg in i var inte särskilt fräsch och det var en del katter där men vi fastnade för denna lilla krabat. Det fanns förvisso en liten hankatt också som var ganska söt men vi valde en honkatt för vi trodde att Eliot lättare skulle acceptera en liten hona. På vägen hem fick vi stanna till på en rastplats och göra rent i transportburen för hennes lilla mage tålde inte bilkörningen. Hon gnällde nästan hela vägen hem.
 
Väl hemma bäddade jag en korg med fleece-filt och där kröp hon förnöjt ner och somnade en liten stund och sen var det upptäckarfärd i huset och träff med husets herre Eliot. Det blev en del fräsande de första dagarna när han nyfiket kom för nära.
 
När vi haft Missellie i en vecka ringde jag och bokade tid för vaccination. Veterinären upptäckte skabb i hennes öron. Stora klumpar med mörkbrun sörja petades ut ur de små öronen och sen sprutades det in dels sköljmedel och sedan något medel för att ta död på skabben. Tre gånger fick jag behandla hennes öron. Dessutom fick Eliot en dos också för det smittar väldigt. Numera tittar jag lite då och då i deras öron för tänk vad naiv man är när man börjar att skaffa sig ett husdjur och inte ens tittar i öronen. Återigen, man lär så länge man lever.


 
 
Fortsättning följer
 

.. och så lite askar förstås, har en del men jag har nog ingen som är tom.


4 kommentarer:

 1. Fina förvaringar, och roligt att läsa om dina äventyr med dina husdjur! Kram Catarina

  SvaraRadera
 2. Det är läckra tyger som Du väljer när Du gör Dina askar, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Ja visst innebär det mycket att ha djur. Så roligt att läsa om dina katter.

  SvaraRadera
 4. Jeg nyter virkelig å lese ut av Katternas bok. Det er jättebra skrevet, og jeg lo godt av den förste utgaven med Elliot og sjäferen. Blir morsomt å fölge fortsetningen.

  SvaraRadera